Läksin sooja kohta

Hispaanias rändamine, sekeldused Marokos, Kanaarilebo, squattimine Barcelonas, tööl Sitsiilias, seiklemas Ida-Euroopas, elamas-õppimas Ungaris, mis järgmiseks?

Minu foto
Nimi:
Asukoht: Budapest

esmaspäev, 21. märts 2011

Szeged

Szeged on siis Ungari suuruselt kolmas linn (elanikke 170 000), 170km Budapestist lõuna suunas, peaaegu Serbia piiril. Keset puszta't ehk üüratusuurt tasandikku, kus horisont nii kaugele kui silm ulatub täiesti tasane on, selline stepi moodi nähtus. Samuti voolab linnast läbi Tisza jõgi mis on Ungaris suuruselt teine (Doonau järel muidugi) ja oma 1000km pikkuse ja Doonau suurim lisajõgi olemisega on see ikka üks päris suur jõgi. Aga aitab nüüd geograafiast, suur ülikool on ka. See teeb Szegedist ülikoolilinna ja Szegedis elanud-käinud armastavad seda linna "Ungari Tartuks" kutsuda. Lisaks sellele kutsutakse linna veel Ungari päikesepaistelisemaks linnaks, sest seal keset pusztat suurt ei saja.
Võtsime siis Mooniga, kes seal omal ajal pool aastat elas, kätte et lähme vaatame linna üle. Minu jaoks oli see siis esimene külastus Szegedisse. Mõeldud-tehtud ja reede keskpäeval olimegi Budapesti serval pöidlad püsti ja sõit kulges muretult. Kohale jõudes oli ilm veel ilus ja jõudsime natuke ringi vaadata enne kui kui taevaluugid avanesid ja vihma kallama hakkas. Ja jäigi kallama. Ja kallaks ilmsel edasi kui me sinna oleks jäänud. Tulime ikka läbi saju tagasi päikeselisse Budapesti.
Nii palju siis päikeselisemast linnast Ungaris. Läheme tagasi siis kui ilmateade ei luba meid terve nädalavahetuse läbi leotada.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht